Çiyələk həm uşaqlar, həm də böyüklər tərəfindən sevilərək yeyilən giləmeyvələrdən biridir. Bol miqdarda dəmir və fosfora malik olan çiyələyin tərkibi A, B, C və K vitaminləri baxımından da olduqca zəngindir. Bu giləmeyvə növü güclü antioksidant xüsusiyyətə malikdir və immuniteti gücləndirir.
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyindən NUHÇIXAN-a verilən məlumata görə, çiyələyin faydaları ilə yanaşı düzgün istifadə olunmayanda onun insan orqanizminə zərərli təsirləri də olur.
• çiyələyin mövsümündə yeyilməsinə diqqət edilməlidir, çünki mövsümündən əvvəl istixana şəraitində meyvələrin yetişdirilməsində insan orqanizminə mənfi təsir edən kimyəvi maddələrdən istifadə oluna bilir;
• çiyələk yeyilməzdən əvvəl mütləq yaxşıca yuyulmalıdır;
• çiyələyin saplağı giləmeyvədən ayrılmalıdır;
• əgər çiyələkdən turş qoxu gəlirsə və dili qıcıqlandırırsa belə məhsul yeyilmədən atılmalıdır;
• isti havada çiyələk daha tez xarab olduğu üçün bu məhsul mütləq soyuducuda saxlanılmalıdır. İstehlakçı çiyələyin düzgün qaydada saxlanılmasından əmin olduqdan sonra onu yeməlidir;
• çiyələk alarkən qırmızı rəngli və kiçik ölçülü meyvələrə üstünlük verilməlidir;
• antisanitar şəraitdə satılan çiyələklərdən istifadə təhlükəlidir.