Almanı qabığı ilə yeyin

194

Viskonsin Universiteti (ABŞ) alimləri alma qabığının yeni inanılmaz faydasını aşkar ediblər.

Amerika alimlərinin apardığı araşdırma göstərib ki, alma qabıqlarının tərkibində olan antioksidantlar xərçənglə mübarizə etməyə kömək edir.

Belə ki, eksperiment zamanı məlum olub ki, alma qabığında olan faydalı maddələr xərçəng hüceyrələrin inkişafını ləngidir, onların aktivliyini və həyat qabiliyyətini azaldır. Bu xüsusilə prostat və süd vəzi xərçənginə aiddir.

Alimlərin fikrinə görə, alma qabığı həmçinin xərçəngə qarşı çox güclü profilaktik vasitə sayıla bilər.

NUHÇIXAN xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, mütəxəssislər almanı qabığı ilə yeməyi tövsiyə edir.

Alma qabığı ürək-damar sistemini möhkəmləndirən faydalı maddələrlə də zəngindir.

Təəssüf ki, alma qabığında kənd təsərüfatında istifadə olunan kimyəvi maddələr (pestisidlər və s.) yığılır. Bu səbəbdən mütəxəssislər almanı 20 dəqidə ərzində soda əlavə olunmuş suda saxlamağı və daha sonra suda yaxalamağı tövsiyə edir. Bu üsulla qabıqda yığılan ziyanlı maddələrdən qurtulmaq mümkün olur.    

Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib Ctrl+Enter düyməsini basaraq bizə göndərin.

Digər xəbərlər

Xəbərin mətnində orfoqrafik səhv var

Seçilən mətn düzəliş üçün göndəriləcək: