Kabab arıqladır, ya kökəldir?

420

Çoxları kababın kökəltdiyini düşünsə də, əslində kabab dietik yemək sayılır.

NUHÇIXAN Muscle boost baku-ya istinadla xəbər verir ki, yağsız quzu və ya toyuq ətindən hazırlanmış kabab kökəltmir, əksinə protein qaynağıdır.

Belə ki, kök adamlar yağsız kabab yedikdə arıqlayır, arıq adamlar yedikdə isə sağlam şəkildə kökəlir, daha doğru desək, əzələləri böyüyür.
100 qram ətdə 20 qrama yaxın protein, 0 qram karbonhidrat var. Bu da o deməkdir ki, 150 qrama qədər yeyilən kabab insanı kökəltmir, lakin 200-qramdan çox olan kabab piylənmə yaradır.

Qeyd edək ki, orta çəkili insanın bədəni bir yeməkdə maksimum 30 qram protein həzm edə bilir. Artıq qalan protein isə ehtiyat maddə kimi qarın nayihəsində saxlanılır. Bu da piylənməyə səbəb olur.

Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib Ctrl+Enter düyməsini basaraq bizə göndərin.

Digər xəbərlər

Xəbərin mətnində orfoqrafik səhv var

Seçilən mətn düzəliş üçün göndəriləcək: